fredag 27 mars 2009

Radiorävar

Åh det hade dumpit ner en sån fin inbjudan i min inkorg (till den mejl som jag bara kollar ibland för den är gammal och dit kommer bara spam). Så när jag fick se "Studentradion 25 år" som ämne istället för Step-stone jobbagenten och andra trista mejl blev jag nyfiken. En festinbjudan, och inte vilken som helst! (Minns 20 års-jubileumet som igår, jag satt bredvid en hysteriskk tjej som när hon skulle hålla tal knackade så hårt i sitt glas så att det gick i tusen bitar. Säkert 900 av dem hamnade i min tallrik. Där ligger ni fortfarande i lä, Kungsfågel)
Så - nu hoppas jag bara på att någon annan gammal radio-räv som jag känner ska gå. Tess? Jo?

/Nickan

onsdag 25 mars 2009

Suddigt

Tänk vad skönt om man kunde sudda bort:

- folk som går mitt på övergångsställen avsedda för cyklar

- folk som tränger sig i köer och sen har mage att lägga upp en spelad oberörd min som om inget hade hänt

- folk som ska krångla med rabattkuponger som de kommer på att de har först när de redan har betalat i kassan

- cyklister som vägrar att cykla på cykelbanan och istället cyklar på bilvägen precis bredvid

- folk som ställer ut sina äckliga sopor/äckliga träningsskor/etc utanför sin lägenhetsdörr till allmän beskådan

- folk som pratar högt i sin mobil om hur jobbiga långflygningar de har varit på, på ett spelat världsvant sätt (ja jättecoolt att du har flygit i åtta timmar och blev så himla trött och var tvungen att ha på dig mjukiskläder.not.)

- extra insatta sportsändningar som visas istället för tv-programmet man sett framemot (tänk om man skulle göra tvärtom och plötsligt bestämma sig för att visa ett dubbelavsnitt av Gossip Girl istället för Sportnytt? Ser jag framemot.)

- stockholmare som inte tror att det finns någonting, i princip, utanför deras fiiina stad (exempel: en stockholmare som för några veckor sedan frågade mig; "Uppsala, vad gör man där på helger? Har ni någon teaaater där?" Det är typ sveriges fjärde största stad. Vad tror du.)

- stockholmare som inte är stockholmare från början, men som tycker att deras ursprung är "preskriberat". Pinsamt.

Vad vill ni sudda bort?

/Nickan

måndag 23 mars 2009

Happ, vintern gjorde ett tappert men lite lamt försök att ta över våren. Men det spelar ingen roll, för snart, snarare än vad man tror, kommer det se ut så här igen.






Foto: Nickan