torsdag 3 september 2009

Poirot!

Åh nu är det ju bakom kulisserna på Poirot på Tv4+. Så klart man måste se! De tjusiga kläderna, de mysiga miljöerna, den irriterande lilla detektiven...
/Nickan

tisdag 1 september 2009

Nickan testar- Floating

Häromveckan testade jag floating. Ni vet, man kryper in i en tank med saltvatten, stänger dörren och ligger därinne och skvalpar någon timme eller så. Ja ungefär så.
Tanken var en ganska stor tank med blåmålade väggar inuti. Det lyste inbjudande därinne med undervattenslampor och ut steg en lätt varm fuktig luft när luckan öppnades. Samt en mindre trevlig unken doft. Men, det är kanske så salt vatten, det saltaste du varit i närheten av, luktar när det får ligga instängt dagarna i ända.
Blott 2,5 decimetervatten var det därinne - hur ska man kunna flyta i det tänkte jag. Men se visst flöt jag som en kork! Ganska märklig känsla, och när jag stängt luckan och släckt lyset infann sig en känsla av att kroppen snurrade runt där inne. Efter tio minuters plingplong-musik blev det tyst. Jag låg där och guppade en stund tills jag började känna tendenser till sjösjuka och var tvungen att tända lampan, öppna luckan och ta en nypa luft. Kröp in i tanken igen och tänkte att floating inte kanske riktigt var min grej ändå.I alla fall inte med släckta lampor.
Men man blev len, och avslappnad. Nickan rekommenderar dock nackkudde och ev sjösjukepiller innan, om man vet med sig att illamåendet kommer smygande när böljande vatten är i närheten.
/Nickan