fredag 6 maj 2011

Alla åker till: Paris

Var och varannan bloggerska verkar åka till Paris nu i vår (Ja eller så bor de redan där, eller flyttar dit).
I Paris äter de macaroons, dricker cava och bor på charmiga hotell (förmodligen i Marais). Naturligtvis blommar körsbärsträden och de kan gå klädda i tunna vintageklänningar. Det ser så himla fint och flott ut.

När jag var i Paris sist så:
- Var det iskallt. Hade önskat att min dunjacka checkat in på samma plan (den checkade inte in alls, inte ens på fel plan alltså).
- Hade jag aldrig hört talas om macaroons. Vi åt korv med stark dijonsenap istället. Funkade.

- Kan inte minnas att vi drack nån cava (skulle aldrig använda ordet cava i verkliga livet. låter snobbigt. ja jag vet att det rätta namnet är cava, men själv föredrar jag att säga champagne, som är fel så klart. eller bubbelvin, som är töntigt förmodligen.). Det jag minns är dock att D blev sjuk och jag fick gå in på ett pharmacie för att köpa medicin mot magont (men jag råkade mumla fram mot finger-ont istället. Förlåt D, jag har kanske glömt att berätta det?)

Men det var fint ändå. Ja riktigt fint var det. Men nästa gång det blir Paris vill jag att det ska se ut som i sagobloggens värld med tunna skira klänningar, strosande i Marais under körsbärsträden med en liten fin påse från Ladureé (innehållandes macaroons) på armen. (Ja jag älskar de här Paris-bloggarna som jag länkat till ovan)

/Nickan

onsdag 4 maj 2011

Träningsduru?

Hepp! 80% upp på läsarfronten på bloggen, what's going on liksom? Är det nåt jag gjort?
Hur som, det ni googlar mest för att komma hit verkar vara "Nickan träningsdurun" Duru? Menade du: träningsgurun? Får i alla fall jag upp när jag googlar. Jaja, huvudsaken är att ni hittar hit, och det verkar ju gå finfint.
/Nickan - träningsgurun

tisdag 3 maj 2011

Dripp dropp!



Lekte med mitt nya objektiv förra helgen (makro, 100 mm/2,8 från Canon för den teknikintresserade).
Efter en del krälande i den daggvåta gräsmattan fick jag några trevliga foton!
/Nickan (fotade)

måndag 2 maj 2011

Öppet brev till er som säljer frimärken

Lite då och då köper jag en, tydligen, ansenlig mängd frimärken till mitt jobb. Varje gång, ja i alla fall mer än 95% av gånger får man nån kommentar av kassören/kassörskan liknande dessa:
- Tio häften?? (ofta med smått bestört tonfall)
- Tio häften?? (ofta med smått bestört tonfall)
- Jaså, ska det bli fest nu eller? (ofta med litet leende)
- Ja nu har du frimärken ett bra tag framöver! (ofta med en käck uppsyn)

Ja alltså jag har inget emot att folk man handlar av försöker småprata eller vad de nu håller på med, men kan jag bara inte få handla mina frimärken i fred?? Är det så himla märkvärdigt att köpa tio häften med frimärken att man måste låta bestört som om man hörde fel/alt lägga sig vad jag ska använda dem till för typ av brev??
Skulle ni tycka det var kul om den i kassan bara; va ska du verkligen ha tio liter mjölk?? Ska du öppna milk shake bar eller? Det är liksom inte din business.


P.s Fick dessutom slicke-frimärken idag när jag handlade. Uäh. Aldrig mer frimärken från Konsum D.s

/Nickan