torsdag 4 mars 2010

Spårlöst på gymmet

Nänu, nu har det hänt igen, att något fösvinner spårlöst på gymmet. Sist var det mina skor
(som visserligen kom tillbaka) den här gången mina träningskort. Två års samlade träningsresultat, borta. Vem skulle va intresserad av dom, när jag själv knappt är det? Det är bara störigt.
/ nickan - träningsgurun?


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 3 mars 2010

Nickan testar: En resa till Thailand

Dags för en favoritkategori: Nickan testar! Alla klagar på vintern, få gör något åt den. Så, varför inte åka till Thailand, släppa ut lite koldioxid på vägen dit (och hoppas på en accelererad växthuseffekt) och sedan njuta av sol och värme? Sagt och gjort - Nickan testar Thailand:

Värmen
Det första man slås av när man stiger ut från flyget är värmen. Värmen kommer att förfölja dig under hela resan, så bäst att börja gilla läget redan nu. Eller då och då ta en avkylande tupplur. Just denna dag, då katten inte ens var rädd för tigern, var det 39 grader enligt hotellpersonalen, som även de svettades floder. Men det var ju för att fly vinterkylan som vi reste hit, ok?

Hotell
Hotellet vi bodde på första veckan låg inbäddad i djungel, där även allt var utomhus, allt från frukost till lobby. Värmetåligheten är på sin plats igen alltså. Var beredd på att vara lätt blöt hela tiden. Öva gärna hemma innan med att med jämna mellanrum spraya dig med en blomspruta.

Det fanns en hemlig liten dörr som ledde ut till strand där man fick vara nästan ensam. Förutom då några dussintals japaner då och då skulle kliva av och på båtar, men om man vet vad som finns att jämföra med (Patong tex...) så var det helt ok.


Utflykter

En snabb båt tog oss en dag ut till Phi phi öarna. Efter en mycket skumpig färd över stora fjärdar (utan flytvästar otäckt nog, och när flytvästarna väl togs fram, i de lugnaste vatten i en lagun, var det en stor kackerlacka i en av dem, hu! Kackerlackor kanske är en av de äckligaste kryp som finns. Förutom tusenfotingar.) kom vi fram till branta berg som omgav de mysigaste laguner med grönskimrande vatten.

Här snorklade vi med hundratals fiskar! I den första lagunen, känd från "The Beach", var det dock med stor sannolikhet fler turister än fiskar, undvik!

Turister

"De kommer i stora flockar. Fotar, fnissar och åker sen sin kos igen. Jag förstår inte vitsen, men om man kan roa nån är det väl bra. Ibland bjuder dom på Pepsicola och då känns det väl lite mer värt det", berättar den här apan som jobbar på "Ap-stranden" på Phi phi-öarna. Han vill dock vara anonym, med tanke på eventuella repressalier i framtiden.

Best price for you in town?

Allt-i-allo? Och naturligtvis bästa pris för just dig! Men bara om du prutar. Och så kanske man blir lite lurad ändå. Men det ingår väl, att tro att man köper en sidenblus som i själva verket är av polyester. Eller köpa en klocka som går jättebra, ända tills man kommer till hotellrummet.

Nå, mycket väl godkänt för en resa till Thailand. Nästa resa att bli testad under lupp av Nickan: En resa till Rom. Men det blir om några veckor det. Nu ska jag sitta och sörja att OS är över.
/Nickan

tisdag 2 mars 2010

Kändisspotting: Sthlm

Hamnade i samma tbanevagn som Camilla Thulin med man igår. Camilla var tjusig i lång päls (plagget alltså). Hur hon nu vågar bära päls, men hon kanske inte är rädd för huliganer. Slår ju dock såklart inte Jocke från kent som snikade förbi på Kungsholmen i somras...
/ nickan