torsdag 9 juli 2009

Skärgård vs Charter

Nuni, blir det en jämförande, grävande jämförelse i Skärgård vs Charter. Håll i hatten, nu drar vi på gasen ut bland kobbar och skär med en svettig vecka på Mallis (eller liknande) i bakhuvudet!


Skärgård: vi tar båten (notera mina käcka Crocs i färgen "sea foam"), jag intar platsen i fören, jojagtackar, sämre plats kan man ju få!
Charter: du har förmodligen stått i kö till incheckning, kö till säkerhetskontroll, kö till caféterian, kö till toa, kö till boardingen (varför varför köar folk till detta? man har ju redan plats? och varför är det alltid de som har platser längst fram i planet som vill på först? kan nån forska på detta??) och när du väl kan andas ut i din stol har du naturligtis fått platsen rakt över vingen. Eller vid motorn.

Skärgård: Lätt överfallna av galna tärnor. Ta skydd! Försvinner dock omedelbart när vi avlägsnar oss från de rufsiga duniga tärnungarna.
Charter: Yrvaken och bländad av sol stiger du rakt ut i infernot av framfusiga försäljare, utan möjlighet eller ork att värja dig. Se upp, det här är bara början!

Skärgård: utsikten från hotellrummet är ju det första man vill se på semestern, här var våran! Ingen överraskning, men fin.
Charter: bakom tunga gardiner lurar den, din utsikt de kommande dagarna. Det är nu det gäller...jaha, ja just det, det var ju det här med havsutsikttillägg ja. Ja och så var det med den utsikten.


Poolen brukar ju vara minst lika viktigt som utsikten (kanske viktigare!).
Skärgård: den här pölen hittade vi (ja förutom havet då). Blank och ruvandes på diverse hemligheter. Nej vi badade inte här.
Charter: om du har tur ser du en liten glimt av den bakom alla badande kroppar, badbollar, luftbadrasser, etc. Eller så ligger den där misstänkt blank och orörd, du förstår genast varför när du doppar din tå (som senare får amputeras av de köldskador den ådrog sig).


Badrummet, en annan viktig faktor, kanske finns ett badkar??
Skärgård: jajemen, här är mitt härliga gröngulludna badgrop som jag hittade.
Charter: tja har du tur så! och det inte ligger nån död kackerlacka på botten.


Mat! Alltid spännande med nya kulinariska höjder på nya platser.
Skärgård: vi fick nystekt nyfångad sik vid ankomst, till middag blev det rökt flundra. Mums!
Charter: Jaha, den här restaurangen verkar ju bra. Eller, vi kollar nästa också va? Nä den här gillar inte jag. Här var det för dyrt. Usch kocken ser äcklig ut. ch vad nu, brottas kyparna där inne vi baren?? Nä men här äter ju inga andra...ja ni fattar, timmar senare, urhungrig och irriterad hamnar ni ändå på macdonalds.

Dryck!
Skärgård: en kall citrondrink serverades rakt i handen, mitt på klipporna i eftermiddagssolen.
Charter: Med tungan klistrad som ett sandpapper i gommen, äntligen först i kön till baren. Jaha ja då var alla kylda drycker slut. Snopet, det blev nåt dyrt ur minibaren istället.


Shopping!
Skärgård: inga affärer i sikte (jag hade inte ens plånboken med), men vad hittade vi om inte en fin plastanka (ja vätte jag vet) på en kobbe. Gratis strandfynd!
Charter: här finns inga gratis strandfynd, men förmodligen betalar du dyrt för någon ful skulptur som kommer stå i ett hörn och damma, bara för att bli av med den där försäljaren.


Och så några bilder till, bara för att de var fina:

Styvmorsvioler en masse.

Vi är på väg att utföra kvällstoalett.

Och så kom natten från öster och bäddade in hela "byn" i mjukt och behagligt blått ljus. Vi lyssnade på sjörapporten och reprisen av "sommar", stängde fönsterluckorna och sov som stockar medan fredlaräven strök förbi utanför (?), paddor kravlade runt i små dammar och tärnor planerade nya attacker mot stackars oskyldiga turister.


Och solen sjönk i havet!
Ett noll till Skärgård vs Charter, nu får vi bara göra om testet i november...

/Nickan